Workshop Lightroom en Photoshop voor landschapsfotografie

Haal het maximale uit je landschapsfoto’s met Lightroom en Photoshop

Lukt het je nog niet om je foto’s zo te bewerken zoals je voor ogen hebt? Tijdens deze workshop neem ik je mee in mijn complete workflow bewerken in Lightroom en Photoshop. En misschien verwacht je het niet… maar die begint vaak al tijdens het fotograferen. Zo leer je in één dag meer over landschapsfotografie en het bewerken van je foto’s in Lightroom en Photoshop. Daarom is het belangrijk dat je al wat voorkennis van Lightroom hebt, weet hoe je foto’s importeert en al een beetje kunt bewerken.Tijdens de workshop leer ik je nieuwe technieken, krijg je persoonlijke tips en natuurlijk kun je continue vragen stellen. Hierdoor haal je na de workshop meer uit je raw foto’s én kun je zelfstandig aan de slag om een eigen stijl te ontwikkelen.


Tijdens de workshop leer je:

 • De basics van Lightroom in vogelvlucht
 • Alles over lokale aanpassingen met behulp van maskers (Lightroom én Photoshop)
 • Hoe je HDR foto’s en Panorama’s samenvoegt in Lightroom
 • Werken met color brushes in Photoshop
 • Creëren van glow en licht in Photoshop
 • Het oog van de kijker sturen naar jouw onderwerp
 • Verscherpen voor social en print

Voor wie is deze workshop?


Fotografeer je graag landschappen en weet je al een beetje hoe Lightroom werkt. Of werk je nu alleen in Lightroom maar wil je de finishing touch in Photoshop ook onder de knie krijgen? Dan is dit dé workshop waardoor je nog meer uit deze programma’s haalt.

Tijdens deze workshop focussen we voornamelijk op het bewerken en optimaliseren van je foto’s. Daarom gaan we er vanuit dat je zelf al enige kennis hebt van Lightroom hebt en weet hoe je foto’s importeert.

Handige info

Locatie: Omgeving Dronten/Nunspeet/Zwolle (locatie volgt)
Datum: Zaterdag 18 november 2023 van 9:00 tot 16:00
Inclusief: Koffie/thee/fris, een heerlijke lunch en lekkers
Investering: Deze workshop kost nu geen €249,95 maar €199,95
Er is plek voor maximaal 10 personen dus wees er snel bij!Wat heb je nodig?

 • Een laptop die je mee kunt nemen naar de workshop

 • Oplader voor je laptop


 • Raw foto’s die je wilt bewerken


 • Adobe Lightroom Classic met de laatste update


Let op, het is belangrijk dat Lightroom al geïnstalleerd is. Zo kunnen we tijdens de workshop direct aan de slag met het bewerken en hoeven we niet op elkaar te wachten.


Over Marijn Alons

Over Marijn Alons

Marijn Alons is als fotograaf en ondernemer gefascineerd door de natuur en het licht. Hij fotografeert bruiloften, bedrijven en landschappen en is altijd op zoek naar mooi licht, details en emoties. Of hij nu een prachtige bruiloft, een enthousiaste ondernemer of een landschap vastlegt: in alles ziet hij wel iets moois.

Als Marijn landschappen fotografeert kan hij de wereld om zich heen helemaal vergeten. Gewoon even 'zijn' en genieten van het moment. Eenmaal thuis steekt hij veel aandacht en tijd en het bewerken van zijn foto's. Want: ''Fotograferen is één, maar tijdens het bewerken van je foto's maak je je beelden pas écht af.''