Workshop Landschapsfotografie op het wad

Dit is dé workshop die je alles leert over het fotograferen op het Wad


Fotograferen aan de kust biedt oneindig veel mogelijkheden. Het strand, de duinen en natuurlijk het water. Maar bij deze workshop gaan we nét een stapje verder, letterlijk… We wachten namelijk op laag water. Hierdoor veranderd de bodem van de Waddenzee in een eldorado voor landschapsfotografen. Tijdens de workshop op 28 juni 2024 is er ruim de tijd om te fotograferen en rond zonsondergang genieten we van oneindig veel composities. Zo kom je gegarandeerd thuis met buitenaardse beelden.

Wat ga je leren?

Tijdens deze workshop leer je in de praktijk meer over het zoeken naar een interessante voorgrond. We werken voornamelijk met een groothoeklens en maken wijdse landschapsfoto’s. Verder leer je meer over het werken met grijsverloopfilters en het maken van HDR foto’s. Er zijn een aantal setjes grijsfilters aanwezig zodat je hier mee kunt oefenen.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen die graag landschapsfoto’s maakt en meer uit zijn camera wil halen. We gaan er vanuit dat je zelf al weet hoe je een goed belichte foto krijgt en zelfstandig aan de slag kunt met sluitertijd, iso en diafragma. Tijdens deze workshop gaan we namelijk net een stapje verder en leer je hoe je met de juiste technieken nóg mooiere beelden maakt.

Programma

  • 19:00 uur Verzamelen op de dijk in Koehool
  • 19.00 uur Theorie
  • 19.45 uur Verplaatsen naar het wad
  • 20.00 uur Fotograferen
  • 22.30 uur Einde


Handige info:

Locatie: Koehool (Friesland)
Datum: Vrijdag 28 juni 2024 vanaf 19:00
Investering: Deze workshop kost slechts €99,95
Er is plek voor maximaal 10 personen dus wees er snel bij!

Na de workshop:

  • Weet je hoe je composities in de voorgrond vindt
  • Maak je indrukwekkende foto’s met een groothoeklens
  • Kun je zelfstandig aan de slag met HDR
  • Weet je hoe je werkt met grijsverloopfilters
  • Haal je het maximale uit de omstandigheden


Over Marijn Alons

Over Marijn Alons

Marijn Alons is als fotograaf en ondernemer gefascineerd door de natuur en het licht. Hij fotografeert bruiloften, bedrijven en landschappen en is altijd op zoek naar mooi licht, details en emoties. Of hij nu een prachtige bruiloft, een enthousiaste ondernemer of een landschap vastlegt: in alles ziet hij wel iets moois.

Als Marijn landschappen fotografeert kan hij de wereld om zich heen helemaal vergeten. Gewoon even 'zijn' en genieten van het moment. Eenmaal thuis steekt hij veel aandacht en tijd en het bewerken van zijn foto's. Want: ''Fotograferen is één, maar tijdens het bewerken van je foto's maak je je beelden pas écht af.''