Trouwalbum (laten) maken? Zo werkt het!

Met een trouwalbum komen de herinneringen van jullie bruiloft weer tot leven. De foto’s digitaal terugkijken is natuurlijk erg leuk. Maar samen, met familie of vrienden door een luxe trouwalbum bladeren is elke keer weer een cadeautje.

 De foto’s van jullie bruiloft verdienen een premium trouwalbum. Daarom ontwerp ik met aandacht premium albums en laat ik ze drukken bij een Nederlandse drukker. Zo krijgen jullie het beste van het beste.

Maar hoe gaat dit in zijn werk, wat kost een album en welke mogelijkheden zijn er?

Wat kost een trouwalbum?

Als je zelf een vakantie album laat drukken dan kost dit vaak een paar tientjes. Je krijgt dan een Machinaal geproduceerd album met fotopapier en prima foto’s . Kies je voor een premium trouwalbum dan kost dit al snel rond de €500. Maar… er zit natuurlijk een flink verschil in kwaliteit.

Het maken van een trouwalbum is voor mij als fotograaf de kers op de taart, en daarom kies ik alleen voor het beste van het beste. 

Als fotograaf besteed ik tijd aan het ontwerp en blijf finetunen totdat jullie 100% tevreden zijn. Daarna stuur ik de bestanden naar de drukker die het album drukt op dik Fine-Art papier. Vervolgens wordt het album met de hand gemaakt door professionele boekbinders en afgewerkt met een leren, suede of linnen cover.

In mijn Wedding Guide vind je meer info over de prijzen voor het album.

Trouwalbum Marcel & Yvonne

Hoe werkt het precies?

 • Na de bruiloft krijgen jullie binnen zes weken de foto’s op een Luxe USB
 • Jullie mogen zelf een selectie maken voor in het album, maar ik kan dit ook voor jullie doen.
 • Met de selectie ga ik aan de slag en maak ik een eerste ontwerp voor het trouwalbum
 • Jullie krijg een digitale versie van het album en kunnen feedback geven
 • Ik verwerk de feedback totdat jullie helemaal blij zijn en ondertussen kiezen jullie een cover
 • Na akkoord stuur ik het design naar de drukker die er een prachtig album van maakt
 • Met een week of vier ontvangen jullie het exclusieve album en kunnen jullie opnieuw genieten van de prachtige bruiloft.

Het album ontwerpen

Na jullie bruiloft krijgen jullie van mij honderden foto’s. Een geweldige indruk van jullie verhaal, maar natuurlijk passen al die foto’s niet in één album. Het moet geen eindeloos omslaan van pagina’s worden, maar je wil wel het hele verhaal terug kunnen halen. Daarom houd van een strak design en grote foto’s, less is more! Niet alleen in het design, maar ook het aantal foto’s. Gemiddeld zitten er tussen de 100 en 125 foto’s in een album. Zo knallen de foto’s echt van de pagina’s.

Door een rustige en strakke vormgeving gaat de volledige aandacht naar de foto’s van jullie bruiloft en is het kijken van het album elke keer weer genieten.

De opties voor een trouwalbum

Het album laat ik drukken bij Dutch Ink Albums, een leverancier voor geregistreerde fotografen. Dutch Ink Albums maakt gebruik van de hoogste kwaliteit materialen en zorgt elke keer weer voor een verbluffend resultaat. Ik maak de albums het liefst op 30x30cm en 1.2mm dik fine-art papier. Hierdoor heeft het album een luxe uitstraling en een matte afwerking. Hebben jullie andere wensen, laat het gerust weten! Uiteindelijk is het belangrijk dat jullie kiezen wat het best bij jullie past.Nu kan het customizen beginnen. Zo wordt het echt een persoonlijk album. Jullie kunnen kiezen uit verschillende materialen en kleuren voor de cover. De cover bepaalt voor een groot deel het gevoel van het album. Kies bijvoorbeeld voor een leren cover, zacht suede of stijlvol linnen materiaal. Na het kiezen van het materiaal en de kleur kun je er voor kiezen om julllie namen en/of trouwdatum toe te voegen. Ook dit kan weer in verschillende kleuren. Goud is eigenlijk altijd goed, maar zilver of kleurloos kan ook heel mooi zijn. En hebben jullie een eigen logo laten ontwerpen, ook die kun je op de voorkant laten ‘drukken’.Als laatst blijft de keuze voor een op maat gemaakte opbergbox over. Wil je deze in dezelfde kleur, of juist een contrasterende linnen cover met een leren album. Met zo’n box is het album goed beschermt.

Voordelen van een trouwalbum door Marijn Alons

 • Bespaar tijd door het album door mij te laten ontwerpen
 • Kies uit verschillende opties voor een écht persoonlijk album
 • Hoge kwaliteit papier met een matte afwerking voorkomt schittering
 • De beste materialen en handgemaakt in Nederland
 • Een prachtige herinnering voor jullie zelf en om te laten zien aan anderenMeer over bruidsfotografie >